Nuotta-valmennus

Vasatokan Nuotta-valmennus on intensiivivalmennusta, josta vastaa Nuotta-koordinaattori. Lähettävän tahon ohjaajien edellytetään olevan ryhmänsä mukana. Nuotta-valmennus on tarkoitettu erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille. Valmennus on maksuton etsivän nuorisotyön ja työpajojen nuorten ryhmille opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Muut ryhmät voivat tiedustella mahdollisuutta Nuotta-valmennukseen omakustannehintaan.

Nuotta-valmennukseen voi osallistua muutaman nuoren ryhmällä tai isommalla työpajaporukalla. Ohjelma räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan yhteistyössä lähettävän tahon kanssa. Lähettävältä taholta pyydetään nuorten toiveet ohjelmaehdotukseen ja hyväksyntä ohjelman sisällöstä.

Monipuolista ryhmäohjelmaa Nuotta-valmennuksessa

Vasatokka-7

Nuotta-valmennuksien aikana tutustutaan monipuolisesti Lapin luontoon aktiviteettien tapahtuessa pääasiallisesti ulkona. Retki Otsamo-tunturille on kävelyinnokkuudesta riippuen n. 6 – 13 km. Käymme tutustumassa metsän keskellä ilman sähköä ja juoksevaa vettä elävän rekikoiratarhan elämään. Tarhalla asuu n. 60 koiraa nuoren omistajansa tunnistaessa niistä jokaisen nimeltä. Samalla tarhalla on mahdollisuus kokeilla rekikoira-ajelua. Porofarmilla perehdytään alueen porotalouteen ja saamelaiskulttuuriin. Kullanhuuhdontaa, jota pääsee kokeilemaan Lemmenjoella, on harjoitettu Lapissa jo yli sadan vuoden ajan. Jäämerenkierroksella nähdään huikeita Suomen Lapin ja Pohjois-Norjan maisemia. Pienen kalastajakylän, Pykeijan rannalla on mahdollisuus uida Jäämeressä ympäri vuoden.

Vasatokan muihin aktiviteetteihin kuuluvat hiihto, lumikenkäily,kalastaminen, erätaidot, jousiammunta ja melonta. Vasatokassa on myös nykyaikainen liikuntasali joka mahdollistaa sisäliikuntalajit ja seinäkiipeilyn. Ulkona voi kokeilla suuren suosion saanutta korikiipeilyä.

Vasatokka sijaitsee saamelaiskulttuurin kehdossa, joten valmennuksen aikana nuoret saavat rautaisannoksen saamelaiskulttuuritietoutta. Siihen tutustutaan myös konkreettisesti mm. tekemällä perinteisistä materiaaleista pieni Vasatokan muisto.

Ota yhteyttä Nuotta-koordinaattoriimme:

Sari Kotikangas, sari.kotikangas(at)inari.fi / +358 (0) 40 5721 445