AVAAMME KESÄKUUSSA

Julkaistu:

Pitkä kevät on pikkuhiljaa kääntymässä kohti kesää Inarissakin.
Iloksemme voimme ilmoittaa että AVAAMME JÄLLEEN KESÄKUUN AIKANA.

Alkaen 1.6. voi varata majoitusta , rajoitetusti saunavuoroja sekä liikuntasalia.

Juhannuksen jälkeen 22.6. olemme auki täysipäiväisesti ja henkilökunta palaa asteittain töihin.

KOSKA TURVALLISUUS ON MEILLE SYDÄMEN ASIA
Noudatamme toiminnassamme turvallisia toimintatapoja ja tehostamme siivousta ja hygieniaa. Kaikissa nuorisokeskuksissa noudatetaan Suomen nuorisokeskuksien yhteistä sisäistä turvallisuusohjetta ja tähän mekin perustamme toimintatapamme.

Ohjeet pohjautuvat Suomen hallituksen ja viranomaisten antamiin ohjeisiin. Ohjeiden tavoitteena on turvata asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus koronaepidemian aikana. Kohdataan uusi arki turvallisesti.

Tehostettu hygienia
Korona-aikana noudatamme tehostettua hygieniaa ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Yhteisiä tiloja välisiivotaan ja pintoja desinfioidaan tehostetusti. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

Tilat
Nuorisokeskuksissa eri asiakasryhmät pyritään pitämään erillä toisistaan poikkeustilanteen vuoksi. Henkilökunta ja asiakkaat käyttävät eri ruokailu- ja sosiaalitiloja. Asiakkaiden on suositeltavaa kokoontua myös ulkona vain oman ryhmän kesken. Yli 50 henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä.

Majoitus
Majoitus järjestetään väljennetysti. Jokainen asiakasryhmä käyttää vain omia majoitustilojaan ja niiden läheisyydessä olevia yhteisiä tiloja. Huoneesta lähtiessä ja sinne palatessa pestään kädet THL:n ohjeiden mukaisesti. Nuorisokeskuksien henkilökunta desinfioi yhteisten tilojen pintoja tehostetusti.

Ruokailu
Huolehdimme puhtaudesta ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana. Ruokailut järjestetään asiakasryhmittäin. Asianmukaisin suojavarustein pukeutunut henkilökunta jakaa ruoka-annokset. Välisiivouksen, desinfioinnin ja uuden kattauksen jälkeen seuraavan ryhmän on turvallista tulla ruokailemaan. Kädet pestään aina ennen ruokailutilaan saapumista. Ruokailutiloissa on mahdollisuus vielä desinfioida kädet.

Aktiviteetit
Toiminta- ja koulutustilojen siisteydestä huolehditaan tehostetusti ja toimintapaikoilla ollaan vain yksi asiakasryhmä kerrallaan. Myös ulkona on suositeltavaa pitää turvaetäisyyksiä (1-2m) ja käyttää käsineitä.

Henkilökunta
Nuorisokeskuksien henkilökunta noudattaa tehostettua hygieniaa ja käyttää asianmukaisia suojavarusteista, jotta asiakkaiden turvallisuus ja työturvallisuus varmistetaan. Koemme suurta vastuuta asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveydestä ja hyvinvoinnista. Tervehdimme kauniilla sanoilla, hymyllä ja nyökkäämällä. Suosimme yhteydenotoissa puhelinta.

Sairastumistapaukset
Sairastumistapauksissa noudatetaan nuorisokeskuksien yhteistä turvallisuusohjetta, joka pohjautuu viranomaisten antamiin ohjeisiin. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Sairastumiseen viittaavien oireiden kanssa ei pidä tulla nuorisokeskuksiin.

TULOSSA: Lapsille ja nuorille (7-13v) päiväleirejä.

Viime kesänä suosion saaneet päiväleirit järjestetään jälleen Heinäkuussa. Luvassa mukavaa yhdessäoloa, kalastusta, erästelyä, pelejä, melontaa, jne. Tarkemman ohjelman laadimme kesäkuun aikana ja julkaisemme sen viimeistään heinäkuun alussa. Päiväleiri on turvallinen tapa kesän viettoon ja ehkäpä pieni hengähdys vanhemmille. Ammattitaitoiset ohjaajamme huolehtivat lasten päiväohjelmasta ja kotiin palaa illalla tyytyväinen ja energiansa purkanut lapsi. Leirit pidetään kahden viikon aikana maanantaista perjantaihin vaihtuvilla teemoilla. Laita päivämäärät muistiin: Leiriviikko 1: 6.-10.7 ja leiriviikko 2: 22.7.-31.7. Osallistuminen on ilmaista ja mukaan voi tulla vaikka joka päivä, tai valita itselle mieluisat teemat. Leiriläiset on vakuutettu ja tarjoamme lounaan joko ruokalassamme tai luonnon helmassa. Tarjoamme myös bussikuljetuksen Inarin kylältä, paikkoja rajoitetusti. Lisätietoa lähempänä leirejä.

Heinäkuun aikana pihapiiriimme saapuu myös nuoria aikuisia työleirin merkeissä. Tänä vuonna työleiriläiset saapuvat Suomesta, kun tähän saakka leiri on ollut kansainvälinen. Leirin järjestäjänä on Allianssi ja se on tarkoitettu 18-25v nuorille. Jos kiinnostuit niin seuraa allianssin ilmoittelua: https://www.alli.fi/

Ihanaa kesää kaikille,

Vasatokka team