Koe aito Lappi Vasatokassa

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka sijaitsee vain 10 kilometrin etäisyydellä Inarin kirkonkylästä, Riutulan kylässä. Olemme auki ympäri vuoden. Meille voi tulla ryhmän kanssa tai pienemmällä porukalla. Lapin ainutlaatuiset erämaat, tunturit ja rikas paikalliskulttuuri antavat oman leimansa toiminnallemme.

Upeat puitteet järvimaisemissa erämaan reunalla

Huikea järvimaisema Muddusjärven rannalla, Muotkatunturin erämaa-alueen reunalla antaa nuorisokeskuksellemme upeat puitteet ympärivuotiseen toimintaan. Myös iso Inarijärvi ja kalaisa Juutuajoki tarjoavat toimintamahdollisuuksia. Lemmenjoen kansallispuisto on lähinaapurimme. Nuorten ryhmät, leirikoulut, perheet ja yksittäiset matkailijat löytävät Vasatokasta oivan pohjoisen tukikohdan.

Saamelaiskulttuurin ytimessä

Toimintaympäristöämme leimaavat arktinen luonto ja kolme saamelaiskulttuuria: inarinsaamen, pohjoissaamen ja kolttakulttuuri. Inarissa puhutaan kolmea eri saamenkieltä ja työtä tehdään näiden uhanalaisten kielien säilyttämiseksi ja elvyttämiseksi.

Inarissa sijaitsee myös ainutlaatuinen koulu, Saamelaisalueen koulutuskeskus, jossa voi opiskella mm. saamenkieliä, kulttuuria ja saamenkäsitöitä.

Inarin kylä on Suomen saamelaisuuden keskus. Kylässä sijaitsee saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajos, saamelaiskäräjien kokoontumispaikka.

Usein kysytyt kysymykset

Nuorisokeskukset

Vasatokka on yksi Suomen kahdeksasta nuorisokeskuksesta. Suomen nuorisokeskukset muodostavat valtakunnallisen verkoston ja ovat yhdessä Suomen suurin leirikoulujen järjestäjä – ja samalla loistavia luontoloma- ja kokouspaikkoja. Tutustu myös muihin nuorisokeskuksiin:

Suomen nuorisokeskukset merkittynä vihreälle kartalle.