Erasmus+ Youth in Action

Millaisia Erasmus+ hankkeet ovat ja kenelle ne on tarkoitettu?
Toimintaan voivat osallistua 13-30 -vuotiaat nuoret, nuorisotyöntekijät sekä nuorisoalan organisaatioiden henkilöstö ja jäsenet.

Kansainvälinen nuorisovaihto

Kansainväliseen nuorisovaihtoon voivat osallistua 13-30 vuotiaat nuoret, joilla on yhteinen kiinnostuksen aihe, jonka ympärille nuorisovaihto rakentuu. Nuoret suunnittelevat vaihdon ohjelman yhdessä kumppanimaan nuorten kanssa aikuisten ohjaajien tukemana. Vaihto voi kestää 5-21 päivää ja se toteutetaan ainakin yhden ryhmän kotimaassa. Nuorisovaihtoon haetaan rahoitusta Erasmus+ -ohjelmasta. Rahoitus kattaa mm. osallistujien majoitus, ruokailu ja matkustuskorvauksia nuorisovaihdon ajalta.

Vasatokassa on toteutettu 3 nuorisovaihtoa:

  • 2018 Team sports – skills for the Future, johon osallistui nuoria Suomesta sekä kumppanimaista Armeniasta, Espanjasta, Puolasta, Bulgariasta ja Liettuasta.
  • 2018 “Kukista Kaamos” -Tools for your wellbeing, johon osallistui nuoria Suomesta, sekä kumppanimaista Puolasta, Venäjältä ja Romaniasta.
  • 2021 Silence around us, kokosi yhteen nuoria suomesta, Puolasta ja pohjois-makedoniasta.

Mikäli nuorisovaihto kuulostaa kiinnostavalta kansainvälistymisen vaihtoehdolta, haluat tietää lisää tulevista nuorisovaihdoista tai sinulla/ryhmälläsi on haaveena suunnitella oma nuorisovaihto, ota rohkeasti yhteyttä. Koordinoivana organisaationa autamme hankkeen suunnittelussa, hakemisessa ja raportoinnissa, kumppaniryhmien löytämisessä ja käytännön järjestelyissä.

Kansainvälisen nuorisotyön ohjaaja
Johanna Kilponen
johanna.kilponen@inari.fi
+358 401875541

Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet

Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeisiin voivat osallistua nuorten kanssa aktiivisesti toimivat henkilöt, palkatut työntekijät tai esimerkiksi järjestöissä, seurakunnassa tai kunnallisen nuorisotyössä toimivat vapaaehtoiset. Osallistumiseen ei ole ikärajaa.

Hanke voi olla muodoltaan esimerkiksi kansainvälinen seminaari, koulutus, opintovierailu, käytännön oppimisjakso toisessa organisaatiossa tai kumppaninhakutilaisuus kansainvälistä hanketta varten. Osallistumisen hyötyjä ovat muun muassa oman ammattitaidon päivittäminen ja uusien näkökulmien saaminen työhön, uudet verkostot ja kielitaidon ylläpito.

Strategiset kumppanuushankkeet

Strategisissa kumppanuushankkeissa kehitetään, siirretään ja otetaan käytäntöön nuorisotyön innovatiivisia menetelmiä.

Vasatokka on kumppanina mukana perheille suunnatussa strategisessa kumppanuushankkeessa. Hanketta koordinoi Puola ja kolmas kumppani on Espanja. Lue lisää Feeling of Beauty -perhetyön hankkeesta http://www.feelingofbeautyproject.eu/

Erasmus+-sport

Vasatokka on ollut kumppanina mukana Erasmus+ liikunnan hankkeessa SPORTin – Sport for social inclusion. Hanketta koordinoi Liettua ja muut kumppanit ovat Turkki, Puola, Italia ja Liettua. Hanke on päättynyt 2021.

Löydät hankkeen sivun myös Facebookista