JOULUTERVEHDYS VASATOKASTA – vuosi on paketissa.

Julkaistu:

Joulunaikaan 2019 Vasatokassa

Jälleen kiireinen vuosi alkaa olla lopuillaan Riutulassa. Vuosi, joka muistetaan nuorisokeskuksen 25v juhlavuotena, tulihan tänä vuonna täyteen neljännesvuosisata nuorisokeskustoimintaa Mudduksen rantamaisemissa. Muistellaanpa hetki kulunutta vuotta ennen jouluvapaille lähtöä.

Alkutalvi kului tutuissa merkeissä kun useat opiskelijaryhmät ja leirikoululaiset viettivät mukavia hetkiä hellässä hoivassamme. Toivomme että saimme tartutettua jokaiseen edes pienen hippusen kiireettömyyttä, sylillisen ystävällisyyttä sekä yhdessä tekemisen ja olemisen voimaa, asioita jotka ovat meille ensisijaisen tärkeitä täällä pohjoisessa.20190307_093551.jpg

Keväthankien loistaessa auringossa ja tunturien huippujen kutsuessa kulkijoita vetäisimme aurinkolasit silmille ja suuntasimme tunturiin viettämään mukavaa päivää henkilökunnan kesken. Rentoja ja hyväntuulisia työkamuja kestää katsella entistäkin paremmin, eikös vain?

Huhtikuussa juhlimme Nuorisokeskuksen 25 vutista taivalta ystävien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Juhlista ja seminaarista jäi mukavat muistot, hymy naamalle ja maha pullolleen herkkuja, kuten hyvistä juhlista kuuluukin.

Kesällä, edelleen juhlavuoden hengessä järjestimme lapsille päiväleirejä mukavan tekemisen merkeissä. Iloisia lapsia, tyytyväinen henkilökunta, mahtavaa. Taas toteutui se minkä vuoksi tätä työtä jaksamme tehdä.

Kv-nuorisotyön puolella meidän tehopakkaus Mirva jaksaa vaan paahtaa eteenpäin kun höyryveturi. Tämä näkyy useina onnistuneina erasmus+ projekteina ja arjessamme ulkomaalaisten vapaaehtoistyöntekijöittemme läsnäolona. Tälläkin hetkellä saamme nauttia kahden nuoren miehen viihdyttävästä seurasta.

Elokuu ja syyskuu täyttyivät ihanista leirikouluista ja Lokakuun täyttivät Nuotta valmennettavat. Ohjaajamme saivat luotsata näitä ryhmiä upean luonnon keskellä ja tartuttivat varmasti useampaankin sen kuuluisan lapinkuumeen. Tärkeitä, ikimuistoisia hetkiä ja upeaa työtä.

Syksyllä hyvästelimme pitkäaikaisen toimitusjohtajamme Mikan, hän siirtyi uusiin haasteisiin lastensuojelun puolelle. Viidentoista vuoden jälkeen Vasatokan käytävillä ei enää kuulu Mikan päättäväinen askellus mutta muistot jäivät. ”Bändin” kokoonpano muuttuu mutta soitto jatkuu. Kiitos Mika näistä vuosista ja onnea matkaan. Olkoon matkasi palkitseva, toivomme sinulle kaikkea hyvää.

Respa tietää ja respa hoitaa. Yksi meidän respatiimin mottoja ja täyttä totta. Mitä ihmeellisimpiä asioita tämänkin vuoden aikana ovat respan naiset ratkaisseet ja vastanneet kummallisimpiinkin kysymyksiin. On mm. etsitty asiakkaalle metsää, sekin voi olla vaikea löytää vaikka metsän ja järvien keskellä ollaankin, Ollaan iloittu tyytyväisistä asiakkaista ja nautittu erilaisten matkaajien kohtaamisesta. Vasatokan respa on rautaa, antaa periksi mutta ei taivu helpolla.

Toimitusjohtajan virkaa on viime ajat hoitanut menestyksekkäästi meidän oma ”Muumi Mammamme” Riitta. Järjen ääni ja kapellimestari, pitää ohjat käsissä, ja katkaisee lennokkaimmilta ideoilta siivet (ja välillä ihan aiheesta) mutta antaa luovuutemme ja persooniemme näkyä. Kiitos, we love you!

Huoltotiimimme, siivoojat ja keittiömme ovat se kannatteleva voima joka mahdollistaa toimintamme, sillä ilman ruokaa, puhtaita tiloja  ja ilman kiinteistönhuoltoa olisi kyllä kovin ikävä asiakkaiden viihtyä ja henkilökunnan tehdä työtänsä. Joten kiitos JoJo tiimi, keittiö ja siivous olette ihan supermiehiä ja naisia.

Kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja kaikille jotka elämäämme liittyvät, eli just sinullekkin kun tätä luet. Hyvää joulunaikaa, mukavaa talvea onnea uudelle vuosikymmenelle. Vasatokka vaikenee, mutta vain hetkeksi.

F40F8CA3-6DE8-4D0A-9377-79B983DED231

Vasatokkalaiset hengähtävät jouluna 24-25.12 ja tällöin olemme suljettu. Myöskään avantouintipaikka ei ole avoinna yleisölle.