Kestävää ja Vastuullista toimintaa

Julkaistu:

Vasatokka sai kesällä 2022 matkailualan Green Key -ympäristö- ja vastuullisuussertifikaatin.

Ympäristövastaavamme Annu kertoo, kuinka syitä sertifikaatin hankkimiselle oli useita: ”Halusimme saada ohjenuoran toiminnallemme. Green Key on kansainvälisesti tunnustettu järjestelmä, jonka periaatteisiin kuuluu, että sertifikaatin säilyttääkseen toimijoiden on vuosi vuodelta kehitettävä vastuullisuustekojaan. Green Key on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestö FEE:n alainen ohjelma, joten sen tuotot ohjautuvat meidän näkökulmastamme tärkeään suuntaan. Green keyn myötä olemme päässeet myös osalliseksi myös Visit Finlandin alaista Sustainable Travel Finland -verkostoa. Haluamme osaltamme olla edistämässä kestävän matkailun ja nuorisotyön kehittämistä pohjoisella alueella ja saattaa näkyväksi niitä tekoja, joita olemme sen eteen tehneet.”

Green Key -ohjelma on kokonaisvaltaisesti toimintaa läpileikkaava ja se vastaa myös meidän tarpeitamme parhaiten. Green Keyn avulla saamme selkeät askeleet ja kriteeristön toiminnallemme. Green Key -sertifikaatti on käytössä suurimmassa osassa Suomen nuorisokeskuksia, mikä tarjoaa hyviä mahdollisuuksia keskinäiseen sparrailuun aiheen tiimoilta. Olemme käynnistämässä myös yhteistä hiilineutraalit nuorisokeskukset -työryhmää.

Viime vuonna Vasatokassa otettiin käyttöön Sustainable Travel Finlandin tarjoama hiilijalanjälkilaskuri. Tänä vuonna päätavoitteenamme on hiilijalanjäljen pienentäminen erityisesti kasvisruokaa lisäämällä. Tarjoamistamme pääruuista vähintään 25 % tulee olemaan kasvisruokia, minkä lisäksi tarjoamme kasvisvaihtoehtoja usein myös muiden ruokien rinnalla. Kiinnitämme huomiota myös kansainvälisen nuorisotyön hankkeissa syntyviin päästöihin ja hyödynnämme enemmän Erasmus-projektien green travel -mahdollisuuksia. Lisäksi pyrimme entistä aktiivisemmin viestimään ympäristöteoistamme ja kehitämme kokonaisvaltaisesti kestävämpiä toimintamalleja.

Tulemme loppuvuoden 2023 aikana verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme kertomaan lisää kaikesta siitä, mitä Green Key Vasatokassa tarkoittaa ja millaisia kestävän kehityksen edistysaskelia me täällä otamme.

Tervetuloa mukaan seuraamaan!