Kevättä kohti, talvesta nauttien

Julkaistu:

Aurinko paistaa jo vaarojen ja tuntureiden yli Muddusjärvelle ja Vasatokkaan, ihana talvi. Aurinko on lupaus keväästä, kurkataanpa mitä on tulossa.

Viikolla 9 käynnistämme luontokoulutoiminnan Inarin koululla, pilottiviikolla oppilaat pääsevät tutustumaan luontokoulun toimintaan. Luontokoulutoiminta on osa LYKE (suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto) -verkoston toimintaa ja tukee lasten- ja nuorten luonnossa ja ulkona oppimista, kestävää kehitystä, ympäristökasvatusta. Luonto- ja ympäristökoulutoiminta perustuu valtakunnallisiin varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin ja tukee niissä asetettuja kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitteita. Oppiminen on monialaista, elämyksellistä ja tutkivaa. Ollaan tästä aika innoissamme, luontokoulusta vastaa ihana ohjaajamme Annu.

Lapin hiihtolomaviikon lopuksi Vasatokan lumimaassa pääsee seikkailemaan lumilabyrinttiin, kokeilemaan lumenveistoa, unohtamatta tietenkään mäenlaskua ja tulistelua. Buffetista voi ostaa lämmintä juomaa ja pientä purtavaa. Paikalla voi myös kokeilla liukulumikenkiä, lumikenkiä ja läskipyöriä. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua ja kaikki ovat tervetulleita.

Torstaisin yhteistyössä Inarin Ilveksen ja Tunturi-kiekon kanssa pelataan kyläkiekkoa Inarin kaukalossa. Mukaan innostunut mieli, oma maila, kypärä ja luistimet. Kiekkoa pääsee lätkimään klo 16-18.

Toukokuussa alkaa lintujen kevätmuutto ja täällä Muddusjärven rannallahan olemme aitiopaikalla kun kevätmuutto alkaa. Siitä innostuneena järjestämmekin 13.-15.5 lintujentarkkailu viikonlopun. Yhteistyökumppanina on Lapin lintutieteellinen yhdistys josta saamme paikalle asiaan perehtyneitä oppaita. Viikonlopun ohjelmassa on hieman teoriaa, lajientunnistusta ja lintujen tarkkailua. Täysihoito ja majoitus Vasatokan soluhuoneistossa tai lomamökissä alkaen 125€ alle 18 vuotiailta ja 150€ aikuisilta. Ikäraja on 13 vuotta, ala-ikäiset pääsevät leireilemään täysi-ikäisen seurassa. Voit myös tulla vaikka vain lauantai-päiväksi. Mahdollisuus on viikonlopun aikana tutustua myös Vasatokan aktiviteetteihin. Ilmoittautuminen avataan maaliskuussa, lämpimästi tervetuloa. Lisätietoja piakkoin, muistathan seurata meitä myös somessa, Instagramissa löydymme nimellä Vasatokka ja Facebookin puolella ota seurantaan Vasatokka-Youth Center.

Matkailu on avautumassa ja vilkastumassa, joten jos mielit Vasatokkaan mökkeilemään tänä talvena niin kannattaa pitää kiirettä, vielä on varauskalenterissa jonkun verran tilaa. Meillä sesonki pyörii jo, iloiset opiskelijaryhmät värittävät arkeamme seuraavat viikot, pitkästä aikaa, mahtavaa.

Leirikouluja mahtuu vielä tälle vuodelle, syksyn kivoimmat viikot varataan nyt. Jos olet opettajan tai vanhemman roolissa ja luokkanne suunnittelee leirikoulua Lappiin niin ottakaa yhteyttä, suunnitellaan unohtumaton ja elämyksellinen leirikoulu.

Suunnitelmissa on myös keväälle valokuvauskurssi, toteutus olisi parina arki-iltana kuukaudessa. Tästä kerromme lisää myöhemmin kunhan muutama juttu tarkentuu.

Ihanaa kevään odotusta, nautitaan talvesta ja lumisesta maisemasta.

Riutulassa, 16.2.2022, Vasatokka team