Leirikoulut Vasatokassa

Julkaistu:

P1070259

LEIRIKOULU SUOMEN HUIPULLA

Vasatokan leirikoulu suomen pohjoisimmassa nuorisokeskuksessa tarjoaa erilaisia kokemuksia kaikenikäisille, kaikkina vuodenaikoina. Miltä kuulostaisi melontaretki Kettujoella, kullanhuuhdonta Lemmenjoella tai Patikointiretki tunturin laelle?  Haluaisitko kokeilla jousiammuntaa, lumikenkäilyä, koskenlaskua tai vierailla porotilalla? Kaikki tämä ja paljon muuta on mahdollista toteuttaa Vasatokan leirikoulussa. Tarjoamme leirikoulupalveluita ympäri vuoden.

Vasatokan sijainti Muddusjärven rannalla, Muotkatunturin erämaan ja Lemmenjoen kansallispuiston kainalossa antaa upeat mahdollisuudet unohtumattomaan leirikouluun.  Suomen kolmanneksi suurin järvi, Inarijärvi, jota myös saamen mereksi kutsutaan antaa oman leimansa aluueen ilmastoon. Luonto onkin tärkeä osa toimintaamme ja ohjelmamme rakentuvat pitkälti sen ympärille.

Inarin kunnassa puhutaan kolmea saamenkieltä ja täällä sijaitsee ainutlaatuinen saamelaimuseo ja luontokeskus Siida, sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajos, jossa kokoontuu myös saamelaiskäräjät.

kollaasi

OMANLAINEN LEIRIKOULU

Vasatokan aktiviteettien ympärille on helppo suunnitella juuri oman luokkanne näköinen leirikoulu. Läheinen Otsamo tunturi on ollut suosittu retkikohde ja jäämeren aallot odottavat muutaman tunnin bussimatkan päässä. Retki Norjan puolelle Pykeijaan ja pulahdus jäämereen virkistää varmasti ja matkalla näkee hyvin, kuinka luonto muuttuu karummaksi pohjoiseen mentäessä. Puut pienenevät, havupuita ei enää näy, avotuntureita silmänkantamattomiin. Vasatokan liikuntahallissa voi kokeilla seinäkiipeilyä ja haastaa itsensä ja kokeilla pääseekö kattoon saakka. Saariselän tunturikeskus on hieno päiväretkikohde, talvella pääsee esimerkiksi kokeilemaan suomen pisintä pulkkamäkeä tai laskettelemaan, sulan maan aikaan voi ihailla tunturimaisemia tai vaikka patikoida.

f3c0967d-f28a-4e99-b198-815c1fb7bb5b 3

KAUKANA MUTTA SAAVUTETTAVISSA

Sijaintimme pohjoisessa saa monen haukkomaan henkeään, kamala kuinka kaukana te olette. Matka on kuitenkin jo kokemus itsessään, matkan pituus unohtuu bussin rullatessa suomen halki, läpi eri maakuntien ja maisemien. Viimeistään bussin kaartaessa Vasatokan pihaan edessä aukeava tunturimaisema salpaa hengen. Kalastusta harrastava alkaa jo etsiä virveliään ja kamerat kaivetaan heti esille. Helsingistä meille matkaa kertyy 1100 km ja esimerkiksi Jyväskylästä 880 km. Lapin pääkaupunki Rovaniemi on 340 km:n päässä ja Lentokentälle Ivaloon on matkaa ainoastaan 60 km.

Leirikoululaiset majoittuvat hostellitason huoneistoihin tai halutessaan viehättäviin lomamökkeihimme. Ruokailut hoituvat oman keittiömme toimesta ja rantasauna lämpeää iltaisin, rohkeimmat pulahtavat Muddusjärven aaltoihin ja talvisaikaan voi kokeilla avantoa.

Parhaimmat leirikouluviikot myydään nyt, onko sinun luokkasi jo päättänyt leirikoulupaikan? Kysy lisää vapaista viikoista ja pyydä tarjous. Ohjelmavihkon voit ladata tästä: Leirikouluvihko11-2018

Tervetuloa pohjoiseen, nauttimaan kiireettömyydestä ja ripauksesta lapin taikaa,

terveisin Vasatokka tiimi