Naemi von Bonsdorff monologinäytelmä

Julkaistu:

Lauantaina 30.7.2022 järjestetään Vasatokassa Riutulan perinnepäivä. Päivä alkaa ainutlaatuisella monologinäytelmällä ja jatkuu Riutulan Perinnepolun opastetulla kierroksella. Voit tutustua valokuvanäyttelyyn lastenkodin ajoilta ja esillä on myös Lastenkodista säästynyttä esineistöä. Kahvila, ajan hengessä, palvelee tapahtumapäivänä. Tapahtuma on osa Inariviikkojen tarjontaa.

Naemin näky

Monologinäytelmä Naemin näky kertoo 101v sitten kuolleesta Riutulan lastenkodin perustajasta Naemi von Bonsdorfista. Näytelmässä Naemi muistelee ja arvioi elämäänsä 47-vuotiaana kuolemansairaana: ”En nurise, joskaan en ole päässyt siihen, että riemuitsisin ajatellessani, että minun työpäiväni ja matkani nyt päättyvät. Sain kuitenkin kokea mitä on kokonaisen antautumisen onni”.

Näytelmän on Naemin kirjeisiin, lehtiartikkeleihin ja aikalaistietoihin perustaen käsikirjoittanut Kirsi Kangas ja ohjannut Ismo Nokelainen. Pianistina toimii Johanna Kinnunen.

Varhaisesta kuolemastaan huolimatta Naemi ehti tehdä mittavan elämäntyön Inarin lisäksi perustamalla lastenkodin myös Viipuriin.

Näytelmän jälkeen voi nauttia kahvilan antimista ja tutustua Riutulan lastenkodin ajoista kertovaan valokuvanäyttelyyn ja lastenkodin esineistöön. Päivä jatkuu opastetulla kierroksella Perinnepolulla, jossa kuullaan tarinoita ja historiaa lastenkodin elämästä. Perinnepolulla oppaana toimii Marja Korppila.

Aikataulu ja liput

Klo 12.00 Naemin Näky

klo 14.00 Opastettu kierros perinnepolulla

Kahvila avoinna klo 10-17.00, lipunmyynti alkaa klo 9.00

Liput:

Näytelmä ja Perinnepolku yhdistelmälippu, 15€

Perinnepolku 5€

Inariviikot: https://www.inariviikot.fi/

Riutulan lastenkodin historiaa: https://vasatokka.fi/historia-3/