NUOTTA-VALMENNUKSET VASATOKASSA

Julkaistu:

Alkuvuoden iloisiin uutisiin lukeutuu ehdottomasti Nuotta-valmennuksen saama lisärahoitus, jonka myöntäjänä on Opetus- ja Kulttuuriministeriö. Näin ollen mahdollisuutemme järjestää valmennuksia paranevat entisestään. Nuotta-valmennuksiin voi hakea työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön kautta.

Vasatokka on ollut kysytty ja pidetty paikka Nuotta-valmennuksissa. Lumoava ympäristö ja helppo saavutettavuus kaukaisesta sijainnista huolimatta antavat Nuotalle oman erityispiirteensä. Ivalon lentokentältä on meille matkaa 60km, Rovaniemelle 340km, Ouluun 540km, Helsinkiin on autolla 1150km, mutta lento kestää vain 1,5h.

Bussilla pohjoiseen matkustaminen on jo ensimmäinen kokemus. Matka halki Suomen, maisemien ja kasvillisuusvyöhykkeiden vaihtuessa luo odottavan tunnelman perillepääsystä ja saa miettimään kotimaamme erilaisuutta. Mieli rauhoittu ensimmäisten tunturien ja vaarojen ilmestyessä näkyviin ja perillä odottaa Lapin leppoisa elämäntyyli. Kiire ja hektisyys unohtuvat pian ja voi antaa itsensä rauhoittua ja rentoutua.

Lapin luonto toimii meillä Nuotta-valmennusten päänäyttämönä. Inari on myös suomen saamelaisuuden keskus ja kunnassa puhutaan kolmea eri saamenkieltä. Täällä sijaitsee lisäksi ainutlaatuinen saamelaismuseo Siida sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajos, jossa kokoontuu myös Suomen saamelaiskäräjät.

Ohjelma räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Suosittuja aktiviteetteja nuorten keskuudessa ovat olleet esimerkiksi vierailu rekikoiratarhalla, melonta Kettujoella tai vaellus läheiselle Otsamo-tunturille. Huipulle pääsy antaa huikean itsensä voittamisen tunteen ja maisemat kaikkiin ilmansuuntiin painuvat jokaisen mieleen. Jollekkin voi jopa syttyä se kuuluisa lapinkuume jota myös huumorimielessä lapinhulluudeksi kutsutaan. Vuodenajasta riippuen pääsee täällä kokeilemaan monia eri lajeja, vaikkapa lumikenkäilyä, kiipeilyä, jousiammuntaa tai suunnistusta GPS:n avulla. Jos geokätköily kiinnostaa niin Vasatokan lähellä on useita ympäri vuoden löydettävissä olevia kätköjä. Porukalla kätköjen etsintä opettaa puhaltamaan yhteen hiileen, kuka keksii piilot ja ratkaisee vihjeet?

 

Valmennettavat voivat valita ohjelmaansa myös Jäämeren kierroksen, päivän reissulla matkaamme bussilla Norjaan ja vierailemme viehättävässä Pykeijan kylässä, jossa on mahdollisuus myös pulahtaa jäämeren aaltoihin. Voimme taata että kokemus on vähintään virkistävä. Ohjelmien lomassa on hyvä hetki keskusteluille, samoin illanistujaiset nuotiolla ovat mainioita hetkiä rennolle yhdessäololle tai itsekseen rauhoittumiselle.

 

Majoitus Vasatokassa järjestyy hostellitason huoneistoissa tai viehättävissä mökeissä. Ruuat nautitaan ruokasalissa, järvimaiseman helliessä mieltä. Ohjelmaan voi sisältyä myös ruokailu tunnelmallisessa rantakodassa tai makkaranpaistoa läheisen Kettulammen laavulla ja ehkäpä paistat jälkkäriksi lätyn nuotiopannulla. Nousiko vesi jo kielelle?

Nuotta-valmennuksia voit kysellä Nuotta-koordinaattoriltamme Sarilta,

Ota yhteyttä ja varaa oma retkesi suomen huipulle:

sari.kotikangas@inari.fi,  p. 0405721445

 

kollaasi_nuottaan