Vasatokan kesä

Kesä on saavuttanut myös Ylä-Lapin, sääsket ovat tulossa kovaa vauhtia ja kesälomat pyörivät. Kalastajat etsiytyvät rannoille, vaeltajat suuntaavat erämaihin, lomalaiset miettivät mitä tehdä ja minne mennä.

Kotimaanmatkailu on kovassa nosteessa ja siitä me iloitsemme kovasti, uusia majoitusvarauksia saa näpytellä jatkuvasti varausjärjestelmään, aivan mahtavaa. Tällä hetkellä Heinä-syyskuussa ei montaa tyhjää pätkää varauskalenterissa näy, joten jos mieli halajaa Mudduksen rannalle Vasatokan hellään huomaan niin kannattaa pitää kiirettä eikä jäädä miettimään.

LEIRIT HEINÄKUUSSA

Järjestämme jo kolmatta kesää peräkkäin suositut päiväleirit 7-13 vuotiaille lapsille ja nuorille. Ohjaajina toimivat Vasatokan omat oppaat ja tekemistä löytyy kahdelle viikolle arkisin klo 9-15, Heinäkuun kahdella viimeisellä viikolla.
Leirit ovat maksuttomia, tarjoamme lounaan ja välipalaa. Kaikki leiriläiset on vakuutettu. Mukaan tarvitset oman juomapullon, sääskimyrkyt ja sään salliessa uimapuvun ja pyyhkeen.
Teemat ovat molemmilla viikoilla samat mutta mukaan voi tulla molemmilla viikoilla, muokataan päivän ohjelma porukan ja toiveiden  mukaan. Ilmoittautua voi aina edelliseen päivään klo 18 mennessä, tai vaikka heti.

TEKEMISTÄ JA KOKEMISTA

Vasatokasta voit vuokrata soutuveneen, kanootin tai maastopyörän. Minigolfrata ja jalkapallokenttä ovat käytössä pallotteluun ja respasta saa lainaan erilaisia ulkopelejä. Sadetta ja räkkää voi paeta halutessaan liikuntasaliin, vuoron varaukset respasta.

Ohjatulle melontaretkelle meiltä löytyy koulutetut oppaat ja kilpailukykyiset hinnat. Esimerkkinä neljän tunnin melontaretki kuudelle hengelle 30€/hlö aikuiset ja 24€/lapset ja nuoret. Hintaan sisältyy opastus, välineet sekä nuotiokahvit ja välipala.

Tulisteluun ja patikointiin löytyy kolme laavua, joista Ahvenjärvelle patikkamatkaa tulee noin 2,5km suuntaan. Otsamotunturille on matkaa 9km. Lasten kanssa toiminnallinen Ketunlenkki on mukava kiertää. Geokätköjä on piilotettu Vasatokan aluellee yli 20 kappaletta.

NUORISO

Syksy on leirikoulujen aikaa, nyt onkin viimeinen hetki varailla ensi vuoden leirikouluja, kysyntä on ollut tänä vuonna kova, kiitos siitä ja mukavaa kun Vasatokka ja Inari valikoituvat mukaan, kun luokat miettivät minne leirikoulu suuntautuu.

Kansainväliset nuorisovaihdot ovat poikkeustilanteen takia jääneet pitämättä tai siirtyneet. Vasatokassa nähdään syksyn mittaan useita kansainvälisiä nuorisoryhmiä. Kannattaa tutustua Nuorisokeskusten tarjontaan, tarjoamme turvallisen ja helpon mahdollisuuden tutustua eri maihin ja kulttuureihin. Oletko alle 29v ja haluaisit viettää vaikka puoli vuotta ulkomailla tehden vapaaehtoistyötä, tai tunnetko nuoren joka kiinnostuisi? Ota yhteyttä Johannaan, kv-nuorisokoordinaattoriimme ja kysy lisää. Allianssin kautta Vasatokkaan pääsee tiimileirille elokuun alussa, teemana on kunnostaa ja suunnitella Vasatokan esteetöntä tarjontaa ulkona sekä toimintarata Ketunlenkin kunnostusta. Ulkoilmaa, uusia ystäviä ja täysylläpito Vasatokan malliin, kiinnostuitko? Ota seurantaan Allianssin Nuorisovaihto: nuorisovaihto.fi

Vasatokan tiimi toivottaa kaikille mukavaa kesää, voimia työntekoon ja kannustaa turvalliseen matkailuun, täällä pohjoisessakin matkailun varovainen avaaminen on elinehto ja mahdollistaa meillä arvokkaan nuorisotyön teon.

Aurinkoa 24/7 Inari, Riutula