Kuu Kiurusta kesään, suppilaudasta vähäsen

Julkaistu:

Toukokuu kiirehtii jo kovaa vauhtia kohti kesää. Tänään saimme katsella aamukahvikupposta nauttiessa kun Joutsenet ja Metsähanhet pörhistelivät jään reunalla ja rannalla vipelsi Tunturikiuru. Pikkulintujen konsertti täyttää kaikki aistit ja aurinko lämmittää yöpakkasen jälkeen. Leirikoululaiset valmistautuvat tekemään trangialla itselleen lounasta ja Nuottaryhmä on vierailulla porotilalla. Arkiaamun touhuja.

Eilen hiihdettiin ja liukulumikenkäiltiin, tänään suplautailua. Näin Inarissa, mutta mennäänpäs ajatuksissa jo hieman eteenpäin.

Toukokuu

Toukokuun viikot täyttyvät leirikouluista ja Nuottaryhmistä. Päivittäin saamme ihailla ja tarkkailla lintuja jotka saapuvat Vasatokan edustalla aukeavaan talvisulaan ja Kettujoen suulle. Keväinen aamu on hyvä aika bongata eri lajeja. Suunnittelimme lintujentarkkailuleiriä mutta emme saaneet tarpeeksi innostuneita kasaan, koitetaan uudelleen vuoden päästä.

Perjantaina 13.5 discoillaan. Klo 17.30 – 19.00 Lapset ja nuoret (+10v) ja klo 19.30 – 21.00 Aikuiset (+17v). Salissa vauhdittaa tanssijoita iki-ihana Janita Rantanen ja musiikista vastaa DJ Sunna Maaret. Vapaan tanssin, liikkeen ja olemisen päihteetön ilta. Iät ovat suuntaa antavia, tärkeintä on osallistuminen. Kevään kunniaksi voi puketua juhlavasti, tai naamiaisasuun.

Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista, ethän kuitenkaan tule paikalle kipeänä tai oireisena.
Inarin kunta järjestää myös maksuttoman kuljetuksen lasten ja nuorten diskoon Ivalosta, Inarista sekä Sevettijärveltä, jos olet kiinnostunut kuljetuksesta ota yhteyttä ke 11.5. mennessä.

Lisätiedot ja kyselyt sekä ilmoittautuminen kuljetuksiin osoitteeseen:
janita.m.rantanen@gmail.com

Kesäkuun päiväleirit

Suositut Vasatokan kesäleirit tulevat taas.

Tänä vuonna kesäkuussa leireillään peräti kolme viikkoa. Ensimmäisellä viikolla, 6.-10.6 sirkustellaan, taiteillaan ja kokeillaan improvisaatio ja teatterijuttuja. Iloista menoa tiedossa jokaiselle päivälle. Seuraavalla viikolla liikutaan. Meloen, kiipeillen, pelaten. Liikuntaviikko on 13.-17.6. Juhannusviikolla 20-24.6. ollaan luonnossa, koetaan miten Lapin luonto heräilee kesään, retkeillään, kalastetaan ja leiriviikko huipentuu ulkona nukuttuun yöhön.

Leirit on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja nuorille, ikähaarukassa 7-13v. Voi osallistua viikon aikana jokaisena päivänä tai valita haluamansa päivät. Leiripäivä kestää klo 9-16 ja siihen kuuluu ohjelman lisäksi lounas ja välipala. Ohjaajat ovat paikalla koko ajan ja leiriläiset on vakuutettu.

Leirin hinta on 40€ viikko ja yksittäinen päivä 8€/päivä.

Tervetuloa Vasatokkaan leirille, tehdään näistä leiriviikoista ikimuistoisia.

Ilmoittautuminen onnistuu helposti oheisen lomakkeen avulla. Ilmoitathan lapsesi ajoissa, ihan viimeistään aina edellisenä päivänä klo 16.00 mennessä.

Majoitus ja aktiviteetit

Mikäli mielit mökkeilemään kesällä niin tee varauksesi pian. Heinä -ja Elokuun mökkikalenteri näyttää että vapaata ei kohta ole.

Tarjoamme kesällä vuokralle esimerkiksi sup-lautoja ja rajoitetusti retkeilyvälineitä. Soutuveneen ja kanootin voi vuokrata käyttöön Muddusjärvelle. Kanootin kuljettaa omatoimisesti muuallekkin. Pihasta löytyy minigolfrata ja frisbeegolfin harjoituskoreja. Kalastus onnistuu Muddusjärvellä, ahvenjärvellä tai Kettukoskella, asianmukaisilla luvilla varustettuna. Geokätköilypolut paljastuvat pikkuhiljaa lumen alta ja viime kesänä uusittu lasten toiminnallinen metsäpolku Ketunlenkki odottaa pieniä ulkoilijoita. Ai että, kesä, ihan nurkan takana mutta vielä lumikinosten peitossa.

Nähdään ja kuullaan. Meidät tavoittaa tutusta numerosta 0400 670561 tai sähköpostilla vasatokka@inari.fi Somessa löydymme Instagramista ja Facebookista (Nuorisokeskus Vasatokka).

Kiuru nähty, Västäräkkiä odotellen.

Vasatokka team 5.5.2022