Koe aito Lappi Vasatokassa

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka sijaitsee vain 10 kilometrin etäisyydellä Inarin kirkonkylästä, Riutulan kylässä. Olemme auki ympäri vuoden. Meille voi tulla ryhmän kanssa tai pienemmällä porukalla. Lapin ainutlaatuiset erämaat, tunturit ja rikas paikalliskulttuuri antavat oman leimansa toiminnallemme. 

Huikea järvimaisema Muddusjärven rannalla, Muotkatunturin erämaa-alueen reunalla antaa nuorisokeskuksellemme upeat puitteet ympärivuotiseen toimintaan. Myös iso Inarijärvi ja kalaisa Juutuajoki tarjoavat toimintamahdollisuuksia. Lemmenjoen kansallispuisto on lähinaapurimme. Nuorten ryhmät, leirikoulut, perheet ja yksittäiset matkailijat löytävät Vasatokasta oivan pohjoisen tukikohdan. Tulehan sinäkin ja ihastu!

P1070275

Saamelaiskulttuurin ytimessä

Toimintaympäristöämme leimaavat arktinen luonto ja kolme saamelaiskulttuuria: inarinsaamen, pohjoissaamen ja kolttakulttuuri. Inarissa puhutaan kolmea eri saamenkieltä ja työtä tehdään näiden uhanalaisten kielien säilyttämiseksi ja elvyttämiseksi. Inarissa sijaitsee myös ainutlaatuinen koulu, Saamelaisalueen koulutuskeskus, jossa voi opiskella mm. saamenkieliä, kulttuuria ja saamenkäsitöitä. 

Inarin kylä on suomen saamelaisuuden keskus. Kylässä sijaitsee saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida sekä saamelaiskulttuurikeskus Sajos, saamelaiskäräjien kokoontumispaikka.